Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединителя на 156 2.0TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със съединителя на 156 2.0TS

Колеги,
    Породи се една мистерия около моята бегачка.Напоследък докато си карам,предимно след като колата е загряла,и като натисна съединителя и започваше да се чува свистене като от триене на два въртящи се метални предмета,а и съединителя отделяше съвсем горе.Дотук нищо странно.Купих дов съединител и лагер-помпа от Александър Ауто,закарах колата в сервиз и момчетата смениха частите.На старият диск две от пружините бяха пред разпадане и здраво бе заорал в огледалния.Но след смяната като подкараха колата и когато тя загря свистенето при натискане педала на съединителя отново се появи.И странното е че когато колата е студена този звук го няма,няма го и в първите секунди след паленето на вече стоплен мотор.Момчетата в сервиза се усъмниха в лагер-помпата втори път свалиха кутията и прегледаха всичко и всичко по съединителя и помпата е наред.Ако някой е имал сходен проблем или има идея от какво може да е това свистене да пише,че направо сме се шашнали с тази кола.А и сега педала на съединителят си отделя ниско долу и се натиска много леко-сиреч всичко си е ОК.Къде подяволите е проблема според вас?

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
    бивша 155 2.0ts
    бивша 155 1.8ts

Първоначално публикувано от delian1978 Покажи съобщение
    Колеги,
    Породи се една мистерия около моята бегачка.Напоследък докато си карам,предимно след като колата е загряла,и като натисна съединителя и започваше да се чува свистене като от триене на два въртящи се метални предмета,а и съединителя отделяше съвсем горе.Дотук нищо странно.Купих дов съединител и лагер-помпа от Александър Ауто,закарах колата в сервиз и момчетата смениха частите.На старият диск две от пружините бяха пред разпадане и здраво бе заорал в огледалния.Но след смяната като подкараха колата и когато тя загря свистенето при натискане педала на съединителя отново се появи.И странното е че когато колата е студена този звук го няма,няма го и в първите секунди след паленето на вече стоплен мотор.Момчетата в сервиза се усъмниха в лагер-помпата втори път свалиха кутията и прегледаха всичко и всичко по съединителя и помпата е наред.Ако някой е имал сходен проблем или има идея от какво може да е това свистене да пише,че направо сме се шашнали с тази кола.А и сега педала на съединителят си отделя ниско долу и се натиска много леко-сиреч всичко си е ОК.Къде подяволите е проблема според вас?
    Нещо не ми пасва - два метални предмета като се търкат има стържене, а не свистене. Би ли уточнил кое от двете е.

Comment

Ся трябва да дефинираме свистене, виеле и стържене.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Еми по-скоро свистене и то не равномерно а пулсиращо.Като писах два метални предмета имах предвид които съвсем леко се доксват и се чува леко звънтене или свистене,защото звукът не е толкова металически.
        Last edited by delian1978; d.m.y г., 20:36.

бивша 155 2.0ts
        бивша 155 1.8ts

Comment

ха ако е същото което аз си мисла на мен ми се появява като не съм натиснал никаф педал като е студена. смисъл то не ми прай впечатление понеже колата ми е шумна но като запала на спирачка и като потеглям пускам спирачката и се появява тва бучене ли свистене ли незнам и аз кво е. се едно нещо се натварва ,а пък изчезва като натисна леко спирачката. пак подобно на твойто както го описваш е звука ама не дразни особено.

Comment

Като натиснеш педала ли се появява или изчезва и колко силен е......и доколко си убеден че идва точно от това място....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Като натиснеш педала ли се появява или изчезва и колко силен е......и доколко си убеден че идва точно от това място....
              кой питаш?

Comment

При мен се появява като натисна педала на съединителя,когато колата е топла.Към средата на хода на педала е най-силен шума,а като натисна педала до долу леко намалява,ама съвсем леко.

бивша 155 2.0ts
                бивша 155 1.8ts

Comment

като сух аксиален лагер но ниама логика това цигаркане какво общо има температурата на двг

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

ауди a 4 ха ха комби 1 8

Comment

При мен като е студена като натисна и изсвистява подобно на блоу оф на турбо А като загрее като пускам педала при потегляне започва да бучи все едно нещо затяга.

Аксиален лагер-помпа Ще се сменя.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

диде де си

Comment

Първоначално публикувано от delian1978 Покажи съобщение
                        При мен се появява като натисна педала на съединителя,когато колата е топла.Към средата на хода на педала е най-силен шума,а като натисна педала до долу леко намалява,ама съвсем леко.
                        Когато решиш се обади и ще я погледнем и мислим.
                        И междо другото имаш свистене или леко стържене от към ангренажа,оня ден като приказвахме и като тръгваше го чух.
                        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                        X